דיני עבודה סוכן ביטוח שייתכן שגרם נזק כספי

שאלה:

שלום כשהגעתי למקום העבודה הראשון שלי סוכנות ביטוח מטעם מקום העבודה פתחה לי פוליסת ביטוח חיים משנת 2000 שיש לה מקדם קבוע ונמוך ומבטיח קצבת פנסיה חודשית קבועה. כשעזבתי את מקום העבודה הראשון והגעתי למקום העבודה השני קיבל אותי סוכן מטעם מקום העבודה השני. הוא פתח לי פוליסה חדשה במקום לבצע הפקדות לישנה. מאחר ולא בוצעו הפקדות לפוליסה במשך 12 חודשים הפוליסה הוקפאה ולא ניתן לחדשה יותר בפוליסה החדשה שהסוכן פתח יש מקדם גבוה יותר שזה אומר שקצבת הפנסיה תהיה משמעותית יותר קטנה. בראייה הרגילה שלי נגרם לי כאן נזק עדיין לא הצלחתי להבין מהסוכן השני מדוע הוא ביצע פעולה זו. אך שאלתי היא האם יש מקום להביא אותו לדין על הנזק שנגרם מבחינת דיני התורה? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

יש לבדוק את הפרטים לעומק. אמנם על פניו המעביד השני מנע רווח עתידי שיבוא. ודינו כמבטל כיסו של חברו שפטור בידי אדם וחייב בדיני שמים.

אם מבחינה חוקית היה חייב להמשיך את הפוליסה הקודמת יש יותר מקום לחייב.

בהצלחה.

מקורות:

ראה ש"ך חו"מ סימן רצב ס"ק טו.