פת שחרית – מה עושים אם אין זמן בבוקר?

שאלה:

הבנתי שפת שחרית טוב לאכול בבוקר. השאלה שלי היא : אני עובדת מ8 עד 5 וההפסקה שלי הראשונה זה באחת! אז הסעודה הראשונה שאני אוכלת זה באחת.. וזה נקרא צהרים.. השאלה מה לעשות בנודע לפת שחרית? כי שמעתי שזה מציל מהמון מחלות.. וזה טוב לגוף.. וכו… אשמח לשמוע מה לעשות. אני אוכלת עוגיות בין לבין.. אבל לחם ממש אני מעדיפה שלא לאכול אם זה לא מסודר כי אחרת אני אשכח לברך ברכת מזון עם העבודה.. ועומס וכו.. אשמח לשמוע את דעת הרב בנוגע לפת שחרית שמאד חשובה.

תשובה:

קיום ענין זה של אכילת פת שחרית אינו דוקא בלחם, אלא גם בשאר מיני מזונות. שיעור האכילה הוא כביצה [50 סמ”ק]. ויש להסתפק אם ניתן לקיים דין זה גם בקורנפלקס ושאר מאכלים בריאים המועילים לגוף.

מקורות

על שיעור האכילה בפת שחרית, ראה שולחן ערוך או”ח סימן קנה סעיף ב. על כך שניתן לקיימה במיני מזונות, ראה שו”ת אור לציון ח”ב פרק יא סעיף ו.