ספק אם צריכה גט לחומרה

שאלה:

שלום לכבוד הרב אני אישה גרושה וחצי שנה אחרי הגירושים קיימתי עם הגרוש שלי יחסי אישות . לא טבלתי, היה מי שראה אותו מגיע אליי , שומרי שבת וחוזרי תשובה . ואני רוצה לדעת מה הדין אם זה מבטל את הגט הראשון ? אם איני נחשבת עכשיו לאשת איש ויכולה לצאת לשידוכים? האם צריך גט לחומרה? . תודה רבה .

תשובה:

שלום רב,

לגבי העובדה שיחסי האישות הללו התקיימו תוך כדי איסור נדה זה מחלוקת האם זה "פוטר" אותך מגט לחומרה או לא (פתחי תשובה אבה"ע סי' קמט ס"ק ב'). לכן כאשר רק זו הסיבה היחידה לפטור אותך מגט כזה, לא הייתי פוטר אותך מזה משום שספק בנושאים הללו ודאי צריכים להחמיר. אבל כדאי שתתקשרי ונשמע היטב את הפרטים

הרב זאב ליטקה

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1