גופית ציצית – המשך

שאלה:

גופיית ציצית- ראיתי הצדדים לאסור- מצד א. שמא זהןו בגד שענינו לקבל זיעה- שפטור מציצית וכן מחמת המקובלים שנזהרים שלא ללבוש ציצית על בשרו ממש. שאלתי- אם אדם /ילד לובש גופית ציצית מפני הנוחות, נח לו בציצית זו יותר מציצית רגילה. הוא לא מתיחחס לכך כגופיה אלא כציצית (להסבר- ללא ציצית- הוא ילבש רק חולצה) האם גם אז קיימת בעיה? (השאלה- ללא העניין של המקובלים). בלשון אחרת- אם גופיית ציצית זה לא טוב- אז הוא ילבש רק ציצית- ישירות על בשרו- אז האם יש עדיין עניין שלא ילבש גופיית ציצית אלא יעדיף ציצית- כדי שלא יחשב בגד זיעה?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שכוונתך למה שכתבתי בענין זה כאן. מכל מקום עדיף בגד שמעצם מהותו אינו מיועד לזיעה כמו גופיה המיועדת לכך. אבל אם לדעתך זה חשוב לילד וקשה לו אחרת, ומדובר בילד מתחת לגיל מצוות, אפשר להקל לו ללבוש גופית ציצית.

ערב טוב.