אבל – לקבל משכורת מהכולל על ימי השבעה

שאלה:

שלום אני עכשיו באבלות על אחותי ע"ה. האם מותר לי לקבל המשכורת מהכולל של ימי השבעה, כי בתוך שבעה אסור האבל במלאכה כידוע, ומה שמקבלים מהכולל הוא שכר בטלה, אבל באותו זמן לא היה לי אפשרות לעשות כסף?

תשובה:

שלום וברכה

המילגה בכולל אינה שכר בטלה, ראש הכולל אינו חייב לך שום דבר… הוא פשוט מילגה, תמיכה ביהודי בן תורה כדי שיוכל לשבת ולשקוד על תלמודו. גם כוללים שמקפידים על שמירת סדרים, עושים זאת כדי לחזק את הדירבון ללמוד, ולא משום שאתה "עובד" בכולל… ממילא אין כל בעיה.

בשורות טובות.