לגזול מים מחברת המים במדינה של גויים

שאלה:

אני גר בברזיל שיש הרבה שוחד והממשלה עצמה גונבת את כסף של המיסים וכו', גוי שעובד בחברת המים (שהיא של הממשלה) הציע לי לכוונן את המונה של המים של הבית שלי, שהחשבון יצא פחות ממה שהשתמשתי האם זה מותר? זה בפירוט שיש אומדנא שרוב או מחצה מהכסף שאני משלם לממשלה על כל השירותים, גונבים אותם השרים וכו'

תשובה:

שלום וברכה,

קשה לי להאמין שמדינת ברזיל מוגדרת כליסטים. ולכן אין היתר לגנוב מהם את המים ללא תשלום ככל גזל הגוי שאסור. הטענות שיש לך על הממשלה לא מתירה איסור גזל.

בהצלחה.

מקורות:

כתב הרמב"ם פ"ה מה' גזילה הלכה ח, בד"א (שדין המלך דין) במלך שטבעו יוצא באותן הארצות, שהרי הסכימו עליו בני אותה הארץ וסמכה דעתן שהוא אדוניהם והם לו עבדים, אבל אם אין מטבעו יוצא הרי הוא כגזלן בעל זרוע וכמו חבורת ליסטים המזוינים שאין דיניהם דין, וכן מלך זה וכל עבדיו גזלנים לכל דבר, ע"כ. וכתב בפתחי חושן (גניבה פ"א הערה ד) ומדבריו יש ללמוד שבזמננו במקום שיש שלטון תקין שנבחר ע"י בני המדינה שייך בו דינא דמלכותא, משא"כ בשלטון שעלה שלא עפ"י סדרי שלטון תקין אין מקום לדד"מ.