ערובי תבשילין לאורח

שאלה:

שלום האם אורח צריך לעשות עירוב תבשילין

תשובה:

שלום וברכה

אורח אינו טפל לבעל הבית, ואם הוא עושה מלאכה כל שהיא כמו הדלקת נרות עליו לעשות עירובי תבשילין ואינו יוצא בשל בעל הבית. כמובן אם אינו מבשל כלל וכל העירוב הוא רק בשביל הדלקת נרות מניח עירוב בלא ברכה, כמו כל אדם שאינו מבשל כלל בחג.

מקורות:

ראה שו”ת משנה הלכות ח”ז סי’ עד, ופסקי תשובות חלק ה עמ’ תכה.

בנוגע להדלקת נרות נחלקו הדעות אם צריך עירוב תבשילין כמבואר בשו”ע סי’ תקכז סעי’ יט, וראה משנה ברורה שם ס”ק נה.וראה כאן סיכום דיני עירובי תבשילין.