עמידה בפדיון הבן

שאלה:

שלום וברכה. האם ההורים צריכים לעמוד בזמן פדיון בנם הבכור או שיכולים לשבת הם והכהן נודה על תשובה מנומקת כל טוב ויישר כוחכם

תשובה:

שלום וברכה

אביו הבן [לא האם] ודאי עומד כמו בכל המצוות וברכותיהם שנעשים בעמידה, אלא שנחלקו הדעות בזה לגבי הכהן: בשו"ת מהר"י ברונא סי' קכב הביא שהכהן יושב, שכך הוא כבודו לקבל את המתנות בישיבה. אולם בשו"ת מהריט"ץ ח"א סי' א הובא ששניהם עומדים שאין זה כבוד לאב שהוא עומד והכהן יושב, וכן מנהג קהילות הספרדים, ראה בכל זה בהרחבה ובציון מקורות נוספים בס' אוצר פדיון הבן ח"ב עמ' תכד.

מזל טוב ורוב נחת.