עליה לקבר בתוך השנה

שאלה:

שלום בעלי נפטר לפני חודש וקצת הילדים שלי לא היו בבית העלמין והם רוצים ללכת לראות את הקבר של אבא שלהם אם ניתן לקחת אותם לפני השנה שלו

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה אין לעלות לקבר אלא במועדים הנקובים, שהם בסוף השבעה סוף השלושים וסיום השנה, אם יש צורך מיוחד, שמבחינה רגשית הם מאוד רוצים לבוא וקשה להם וכו, יש להקל, באופן שלא יבקשו שם על עצמם שום דבר, רק יאמרו כמה פרקי תהילים לעילוי נשמת האבא.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.