עובר לפני גוי המתפלל – האם מותר?

שאלה:

אפה מופיע דיון הילכתי – שגם גוי שמתפלל אסור לעבור בד' אמותיו חיים ממן

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר דיון מפורש כזה בשום מקום, אבל לפני שנים מספר שמעתי בשם הגאון הגדול רבי משה שפירא זצ"ל שסיפר ששמע מזקן אחד ששמע מהמהרי"ל דיסקין שכאשר הערבים כורעים על הארץ, כיון שהם מתפללים לא-ל אחד יש בזה איסור של עובר לפני המתפלל.

הענין היה תמוה בעיני מאוד, משום שהרי גם אם נחשיב את תפילתם כתפילה, ודאי אין לה את המעלה של תפילת שמונה עשרה שהוא כעומד לפני מלך, מקסימום זה כברכה בעלמא, והרי כשאדם מברך ברכת המזון אין איסור לעבור לפניו…

לפיכך פניתי לאחד מתלמידיו של הגאון הנ"ל שישאל אותו האם אכן כך שמע, והוא אימת את הסיפור, כל שהשמועה מאומתת אבל תשובה לשאלתי אינני יודע, אא"כ נאמר שסבר המהרי"ל דיסקיןו שתפילה שיש בה השתחוויה יש לה חשיבות נוספת, אינני יודע.

ערב טוב.