לא ילבש

שאלה:

שלום רב , לפני כשנה וחצי מדדתי בגדי נשים מתוך סקרנות של גיל ההתבגרות ואחר פעם פעמיים הפסקתי משום האיסור. אני לא נופל באוננות כבר למעלה משנתיים , שומר נגיעה , ובסך הכל אני שומר הברית וככל שיותר מתחזקים בזה היצר חזק יותר . ולכן נכנס בי רצון ללבוש בגדי נשים בסתר. משהו הרגיש לי מוזר , כי מצד אחד אני מאוד נמשך לנשים ואפילו נגעל מבעלי נטיות הפוכות , אך יש לי משיכה ללבוש בגדי נשים . חקרתי קצת את העניין וגיליתי שיש הרבה גברים שהם נמשכים לנשים באופן מוחלט , אך יש להם אהבה מסוימת לבגדי נשים כך שבביתם הם מתחפשים מידי פעם בתור סוג של תחביב , ויש בזה גם עניין פסיכולוגי שאני לא כל כך מבין בו . הבנתי גם בקריאה קצת באינטרנט שהרבה גברים נשואים עושים זאת בתוך הזוגיות (בידיעת בת הזוג; וזאת לא תופעה רק אצל בעלי נטיות הפוכות . עכשיו , אני יודע שיש איסור ואני לא רוצה חס וחלילה לעבור עליו. חשוב לי לציין שבלב שלם אני מרגיש שאני עושה זאת מתוך משיכה לבגדי האישה ולא מתוך הרהור עבירה של מיניות. אני אצטרך להתמודד עם רצונותי ולקיים את יראת ה׳ בתוכי . אך אני חייב לבדוק האם יש איזשהוא מקום להקל בדברים מסוימים בעניין ההלכתי ? בלבישה בסתר או לא בלבוש שלם ? בחגים מוסוימים משום שמחה חג ? או האם אין מקום בכלל לכל המתקרב לזאת ? וגם , אני מחפש פתרון יצירתי להתמודדות כי הלב שלי דופק כל פעם שאני רואה אישה צנועה עם בגדים יפים.

תשובה:

שלום וברכה

הדבר אסור משום לא ילבש גבר שמלת אשה, אינני רואה שום מקום להתיר זאת, ומסתבר שזה גם גורם להרהורי עבירה ויש בכך משום "ונשמרת מכל דבר רע", לגבי התחושות שלך כאשר אתה רואה אשה, ראשית יש לשמור על העיניים, ואולי אם זה משהו חריג, יש לשקול תרופה לדיכוי היצר, יש אנשים רבים שמשתמשים בזה.

רפואה שלמה, ובהצלחה.