הכשרת תנור

שאלה:

שלום לכבוד הרב ידוע שאופן ההכשרה של תנור הוא כדלהלן, ניקיון יסודי, ולהדליק אותו בחום המירבי במשך כשעתיים, רציתי לשאול אם אם לא הצלחנו לנקות אותו כחדש, האם זה מעכב להכשרה לכתחילה? או שנוכל להסתפק במה שפגמנו את כל הלכלוך שבתוך התנור?

תשובה:

שלום וברכה

ליכלוך שרוף ממש הדבוק באופן שלא יורד אינו מעכב בליבון אלא בהגעלה בלבד. לא צריך שעתיים מספיק חצי שעה – ארבעים דק'.

בהצלחה