קריאה בתורה ללא טעמים

שאלה:

קורא לפעמים שהבעל קורא לא נמצא בשבת ועולה אדם מהקהל וקורא כמעט ללא הטעמים הנכונים האם יוצאים בזה ידי חובת קריאה ומה הדין אם הוא גם טועה לפעמים בקריאה נכונה של המילים תודה

תשובה:

שלום וברכה

הקריאה בטעמי המקרא אינה מעכבת, אף שנאמר בשו"ע שגוערים במי שקורא בלי טעמים, אבל כמובן כאשר הוא לא זה שהיה אמור לקרוא בתורה אין מה לגעור בו. אלא שאם יש שינוי משמעות בעקבות הטעות בטעם, מחזירים אותו. ויש אומרים שגם אם החליף טעם מחבר בטעם מפסיק מחזירים אותו [מרכה מחובר לשלפניו, אזי אם במקום זה עשה אתנחתא, יש שהחמירו להחזירו].

מקורות:

ראה שו"ע סי' קמב סעי' א ומשנה ברורה שם סק"ד.