מקדמה על משכורת להיפטר מביטוח לאומי

שאלה:

שלום.
במוסד בו אני לומד יש אפשרות לעבוד בעבודה מזדמנת (כלומר ללא חוזה העסקה מתמשך) ולקבל משכורת. המשכורת פוטרת את העובד מדמי ביטוח לאומי שמשלם מובטל.
אני נוהג לעבוד כדי להיפטר מהחוב הגבוה.
מזכירות המוסד הציעה לי שבמידה וישנו חודש בו לא אעבוד, המוסד ישלם לי משכורת חלקית באותו חודש ובלבד שבחודש שאחריו אעבוד.
האם יש בהערמה הזו על הביטוח הלאומי איסור (לקוצר הבנתי מגמת החוב הזה היא לדרבן אנשים לעבוד, ולא להעניק פטור על בסיס פיקטיבי)?

תשובה:

שלום וברכה,

היות ומטרת המשכורת כדי להחזיק את העובד בעבודה ושלא יהיה מובטל, יש לראות את המשכורת כחלק משכר עבודה מתמשכת, ולא דנים כל חודש בפרד אלא את כל השנה בכללות. ולכן אין איסור לקבל את המשכורת ולהיפטר מתשלום לביטוח לאומי.

בהצלחה.