ליל טבילה כשהבעל בחו"ל

שאלה:

אשה שבעלה בחו״ל והגיע ליל טבילתה נאמר לי שצריכה לטבול ולפי כמה מנהגים לישון או עם אחד מהילדים או עם סכין ומלח. האם כבוד הרב מכיר מנהגים אלו ומהו מקורם?

תשובה:

שלום רב

לכתחילה אין לטבול עד שהבעל ישוב לארץ, משום שהטבילה באופן זה היא סכנה לאשה. אולם את השבעה נקיים ניתן להמשיך כסדרן ולסיים במועד ואחר כך רק להמתין לטבילה. במקרה שהבעל מגיע ולא יהיה ניתן באותו ערב שבא לטבול וכדומה, יש שהקלו באופן הנ"ל. אבל יש לעשות מאמץ להמנע מטבילה במצב כזה.

מקורות:

ראה בשבות יעקב ח”ג סי’ עז שנשאל אם ניתן לסמוך על איזה פתרון לסכנה הכתובה בחז”ל ע”י הנחת תינוק. והשיב כי הבית יוסף והרמ”א כבר כתבו בסי’ קצז שאין לך אשה שטובלת כשבעלה אינו בעיר. (כלומר, אינו מגיע לעיר באותו הלילה).