חתך ברוחב רצועת התפילין

שאלה:

לרב שלום. אם ברצועת תפילין של ראש (במקום שמקיף את הראש) יש חתך ברצועה, אבל היא לא נחתכה לגמרי, האם הדבר פוסל את התפילין? מה קובע? – א. האם כל חתך פוסל? ב.האם חתך פוסל רק אם נשאר רוחב של פחות מס"מ שלא חתוך, אבל אם יש רוחב של ס"מ זה עדיין כשר? ג. האם חתך פוסל רק אם רוב רוחב הרצועה חתוכה? ד. או כל עוד הרצועה איך שהוא מחוברת למרות שחתוכה ברובה זה כשר?

תשובה:

שלום וברכה

רוחב הרצועות אסור שיפחת מ11 מ”מ לשיטת החזון איש [שיעורין של תורה אות ז] או 10 מ”מ לשיטת הגר”ח נאה [שיעורי תורה סי’ ג סעי’ לז].

במפעלים עושים בדרך כלל 15 מ”מ כך שיש לך מעט מרווח בטחון… אבל אני הייתי מחליף מיד את הרצועות, כיון שאת הרצועה הזו מהדקים ומטבע הדברים הקרע ימשיך מהר מאוד…

בהצלחה