שינה במקום המתנה בין בשר לחלב

שאלה:

האם אדם שישן בין אכילת בשר לחלב צריך עדיין להמתין שש שעות ואם לא צריך כמה זמן צריך לישון כדי שזה יועיל במקום המתנה

תשובה:

שלום רב

היה מנהג בירושלים שאם אחרי אכילת עוף [ולא בשר] ישנים שנת צהריים, די להמתין עד תחילת שעה שישית ולא עד סופה.

ויש שהקלו בזה עוד יותר, שלא צריך בכלל להמתין כיון שישן שנת קבע על מיטתו, ראה ס’ ויעש אברהם בשם רבי אברהם מטשכנוב וכן הובא בדעת קדושים בסי’ פט ,וידוע המעשה בחתם סופר שבתחילה סבר כך ובא להכין לעצמו כוס קפה עם חלב, והכוס נשפכה על ידו, וראה בכך סימן מן השמים שאין זו סברא נכונה. וראה קובץ מביתלוי ח”ט בשר בחלב סעי’ ה שלמעשה יש להחמיר. כמו כן הובא בשם הגרי”ש אלישיב, שגם הסומכים על כך הקלו רק בשינה טובה של שעתיים שלוש.