הפסק במגילה

שאלה:

1. מה הדין למתפלל שבכל פעם שהוזכר שמו של המן הוא אמר בפיו "ארור המן"? האם לא יצא ידי חובה מדין הפסק? 2. אם אדם קרא מגילה לאשתו ובאמצע המגילה דיבר דברים בטלים לכמה שניות. האם יצאו?

תשובה:

שלום וברכה

בשני האופנים יצאו ידי חובת מצות קריאת המגילה, אבל האמירה ארור המן היא הפסק בין הברכה להמשך הקריאה ונחשב כאילו המשיך לקרוא הלאה ללא ברכה, לכן אין לעשות כך!

פורים שמח