בס"ד
שלום רב
צום קל.
האם מותר בצאת צום תענית אסתר לאחר קריאת המגילה, לאכול בשר עוף ?
האם מחר ביום הפורים אפשר לקיים את הסעודה עם לחם ועוף ולא בשר בקר וללא יין ותירוש ?
בעיר שלי חוגגים את פורים מחר ולא בשושן. אך גם בשושן פורים יש לקיים סעודה ?
תודה.פורים שמח

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לאכול היום בערב עוף, המנהג היה שאוכלים דג ולא עוף, כדי להמחיש את זה שמצות סעודת פורים היא ביום ולא בלילה, אבל מצד התענית אין ענין להמנע, פורים היום.

מי שלא נהנה מבקר, ובפרט נשים, לא חייבים לאכול בקר וגם בעוף יוצאים ידי חובה.

גם בני י"ד מרבים בסעודה ביום ט"ו.

פורים שמח.