לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תענית אסתר – אם מועיל לתפילין שנפלו על הרצפה

שאלה:

שלום וברכה התפילין שלי נפלו על הרצפה היום -תענית אסתר, אמנם כשהם נפלו הם היו בתוך קופסת הפלסטיק אך כשהקופסא הגיעה לרצפה היא נפתחה והתפילין גלשו מהקופסא לרצפה. האם אני צריך לצום פעם נוספת או שאני יוצא ידי חובה בתענית אסתר? (מבואר ברמ"א שהתענית היא לא חובה ורק יש חיוב לא לפרוש מן הציבור, וא"כ אולי זה סיבה שלא אצטרך לצום פעם נוספת) פורים שמח תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ודאי התענית היא חובה גמורה, שהרי מנהג ישראל דין הוא! הרמ"א רק מזהיר שלא לפרוש ממנהגי הציבור, אבל אין כוונתו שאין לכך תוקף מחייב. לכן לא יועיל הצום הזה לגבי התפילין, אלא שבאופן כללי גדולי הדורות הורו למעט בתעניות יחיד ויש לפדות את התענית בצדקה כשווי סעודות יום שלם.

בשורות טובות.