לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חיובי פורים למי שנוסע הערב לפרזים

שאלה:

אני גרה בירושלים והולכת היום לביתר למסיבת פורים כל הלילה(לא ישנה) העם אני צריכה לחגוג שם את פורים?

תשובה:

שלום וברכה

אם תהיי בעלות השחר בביתר, את חייבת בכל דיני הפורים של יום י"ד, שזה אומר קריאת מגילה הלילה ומחר, מתנות לאביונים ומשלוח מנות וסעודת פורים מחר. מלבד זאת אם את חוזרת לירושלים ותהיי בירושלים בליל ט"ו בעלות שנחר, תהיי חייבת שוב בכל הנ"ל כמו הירושלמים.

אין לזה קשר עם שינה.

פורים שמח.