זמן סעודת פורים

שאלה:

שלום רב מתי עדיף לקיים את סעודת פורים לפני חצות יום או לאחר חצות יום ?

תשובה:

שלום וברכה

המנהג הוא שעושים את הסעודה לאחר תפילת מנחה גדולה, כדי שלא תהיה התפילה מתוך שכרות, אבל מכוונים גם בארוחת הבוקר לקיים מצוה זו, וראוי לשתות אז מעט יותר מהרגלו.

בני ירושלים השנה שפורים שלהם ביום שישי יעשו לכתחילה קודם חצות היום מפני כבוד השבת.

מקורות:

בסי' היעב"ץ וביוסף אומץ כתבו שזמן הסעודה הוא מיד כשיוצאים בפורים בבוקר מבית הכנסת, וכך הובא בס' מעשה רב ממנהג הגר"א, וידוע שכך המנהג על פי סוד. אמנם במהרי"ל כתב להתפלל מנחה גדולה ואחר כך לסעוד סעודת פורים בעוד היום גדטל, וכ"כ בתרומת הדשן סי' קמ, ושעיקר הסעודה יהיה ביום ולא בלילה, וכ"כ בשיירי כנסת הגדולה, וראה רמ"א סי' תרצה סעי' ב. נמצא שעל פי סוד עיקר הענין הסעודה בבוקר, ועל פי פשט עיקרה אחרי מנחה.

על יום שישי ראה רמ"א שם ומשנה ברורה שם ס"ק י.