בדיקת חמץ לפירורים פחות מכזית

שאלה:

מה הדין בחמץ שהוא פחות מכזית ומטונף לענין בדיקת חמץ?

תשובה:

שלום רב,

פירורים המונחים על הריצפה אינם מצטרפים לשיעור כזית כדי שיעבור עליהן בבל יראה ובבל ימצא.

מקורות:

ראה שער הציון סי’ תס ס”ק טז בשם מהרי”ל, וכך רואים בסוגיא בפסחים מה,ב כי רק פירורי בצק מצטרפים משום שיש להם אפשרות להצטרף, אבל פירורי לחם שאינם נדבקים אינם מצטרפים.

כאשר החמץ נמצא במקום שיש חשש שיבוא לאוכלו, כמו בספרים, יש שהחמירו לבדוק ויש שהקלו כידוע, ראה כאן מאמר נרחב בענין זה.