שימוש בבוילר חשמלי בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב אדם שרוצה להפעיל מערב שבת שעון שבת על הדוד שמש כדי לקלח את התינוק שלו? האם אפשרי והאם יש חילוק בין שעון שבת דוד שמש לבין חשמל?(דרך אגב שאלה טכנית האם דוד שמש שמופעל ע"י שעון או שלוחצים על הכפתור האם הוא בהכרח כבר הופך להיות לדוד חשמל? דרך אגב אני ספרדי…. תודה

תשובה:

שלום וברכה

ברור שהדבר אסור לגמרי, שכן ברגע שאתה פותח את המים בבית נכנסים מים קרים לדוד ומתבשלים שם, ובענין זה אגב בוילר חשמלי חמור יותר מדוד שמש כיון שהוא תולדות האור ולא תולדות חמה, ומדובר בבישול לכל דבר וענין.

ראה הרבה תשובות באתר לגבי דוד שמש, אבל כאמור גם לפי המקילים בבוילר חשמלי ודאי אסור.