נישואים של כהן וגרושה

שאלה:

נולדתי לשם משפחה כהן אולם אינני דתי ולא מקיים מצוות כלל. לפני שנים החלפתי על פי חוק את שם המשפחה שלי מכהן במשרד הפנים. הכרתי אישה גרושה, האם אני יכול לשאת אותה כדת וכדין (אני רווק)? ואם לא מה הדרכים שכן יאפשרו? (פסילת כהונה וכ')

תשובה:

שלום רב,

אין אפשרות כזו. התורה קובעת שכהן אינו יכול להינשא לגרושה. לכן, כל עוד אתה כהן והיא גרושה, אסור לכם להינשא. העובדה שאתה כהן אינה קשורה לשם משפחתך, אלא כנראה אתה בן של כהן ונכד של כהן וכך הלאה עד אהרן הכהן. זוהי תמצית החזקה, אדם שהוחזק ככהן כנראה שזוהי המציאות. ואם סבא שלך נהג ככהן בבית הכנסת הוא החזק ככהן, למרות שאתה עצמך אינך הולך לבית הכנסת. לכן, אין אפשרות לוותר על הכהונה. מי שנולד כהן לעולם ישאר כהן. רק כהן שנשא גרושה או גיורת באיסור ילדיו הם "חללים, ובעצם אינם כהנים. אבל האדם עצמו שרוצה להתחתן עם גרושה לעולם ישאר כהן.

צר לי, אני מבין את הסיטואציה, אבל ידינו כבולות, אין לנו אפשרות לשנות את חוקי התורה כמובן.