קניתי כרטיס טיסה במזומן כדי לקבל הנחה – חשש ריבית?

שאלה:

קניתי כרטיס לליזענסק והמוכר אמר לי שהמחיר הוא 550 דולר ואם אשלם בתשלום אחד זה 510. שלמתי בתשלום אחד ואחר כך נזכרתי שזה בעיה של ריבית.
מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר יש מכירה על דבר עתידי, והלקוח לא קונה עכשיו את המוצר, ואין למוכר את המוצר בידו, והמוכר מפרסם שמי שישלם מראש יקבל הנחה, יש בזה איסור ריבית דרבנן לשלם מראש במחיר זול – מוגדר בהלכה כפסיקה בהוזלה.

יש מקרה שהלקוח מקבל את המוצר עכשיו, והמוכר מציע שתי מחירים. או זול בתשלום מיידי, ואם ישלם בתשלומים המחיר יקר יותר. במקרה זה יהיה חייב הלקוח לשלם מחיר זול ולא בתשלומים במחיר יקר.

כמדומני שבמקרה שלך רכשת כרטיס עכשיו ובמקום לשלם בתשלומים הוא הציע לך לשלם מחיר מזומן ותקבל הנחה, שזה דומה למקרה השני. וא"כ אתה חייב לשלם דווקא את המחיר הזול בתשלום אחד ולא לשלם בתשלומים במחיר גבוה. וכאשר עשית זה הדרך הטובה כדי לא לעבור באיסור ריבית.

בהצלחה.