משלוח מנות שאינו בכשרות מהודרת

שאלה:

אני ומשפחתי מקפידים לאכול ב"ה מאכלים בהשגחת הבד"ץ ונחלקנו בשאלה – האם מותר להביא במשלוח מנות מאכלים (כדוגמת שוקולדים) שהם לא בכשרות כלשהי לדוגמא חלב נכרי וכדומה, לאדם שהוא אינו מקפיד על כשרויות ואוכל מסוג זה. אני טוען שאסור כיוון שאני לא יכול לכפות עליו, להפך אני יכול להביא לו מאכלים כשרים על מנת שלא להכשילו, ואילו משפחתי טוענת להפך, שאם הוא אינו מקפיד על כשרויות אין אני צריך להתערב האם מותר לו או אסור, הרי הוא לא מקפיד ולכן ניתן להביא. אשמח לתשובה שתעשה לי קצת סדר בראש. לדוגמא אם לאדם יש חבר שאינו יהודי שמבקש ממנו לקנות לו חזיר על מנת לאכול, האם מותר ליהודי לקנות? מקווה שזה דומה לשאלה שלי)

תשובה:

שלום וברכה

לקנות לגוי מאכל האסור לו זו לא בעיה בכלל, אבל לקנות ליהודי מאכל שיש בו בעיות כשרות או שאינו בכשרות מוקפדת ודאי אין לזה מקום כלל, ובודאי לא לקנות לו דבר שאסור באכילה כמו חלב נכרי. קונים אוכל מהודר כפי שאתה מאמין לו, ובזה מקיימים את המצוה בהידור.