אבא כופה את היהדות בחוזקה

שאלה:

ניסיתי לחפש במאגר השו"ת ולא מצאתי. אבא ירא שמיים (בדגש מאוד מאוד) התחזק לפני הנשואין מדתי לחרדי ומאז אובססי מאוד לתורה הלכה השקפה יראת שמיים בריאות פגעי הטכנולוגיה נקיון בקיצור אין תחום שהוא לא מצפה ממנו ילדיו להיות כמוהו. לצערי חצי מהמשפחה קיבלה אותו נפלא ובהבנה.. לי ולחצי השני קשה מאוד וזה מגיע לידי קונפילקטים הרמות קול . אני באמת מתוסכלת לפני שידוכים וזה לא נראה לי לעניין. מצד שני כבר כבר יותר מ6 אחי הגדולים (אנו משפחה גדולה בלי עין הרע) עזבו לגמרי או חלקית את הדת כתוצאה מהקושי.. אני מרגישה שהשחרור ולא האיפוק מצידי גרם לכך שאתפרק באותו רגע ולא אשחרר * מה דעת הרב? איפה דרך האמצע? כמה בורא עולם מצפה ממני? ואיפה אפשר ללמוד בצורה טובה יותר (לא הלכתית אלא השקפתית) על כיבוד הורים למרות הכל… ולהשאר שפויה תודה רבה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית חשוב לציין, חרדי זה לא אומר אובססיבי… אני מכיר הרבה מאוד משפחות חרדיות שמחות ומאושרות, כאשר הילדים גדלים בשמחה וברוגע ובנעימות בחצר בית ה' וכך צריך להיות. אינני יודע מה באמת קורה בית שלכם, יתכן שהאבא אינו מאוזן כל כך, יתכן שרק אינו יודע את השפה הנכונה עם הילדים, יתכן שאתם נמצאים במסגרות לא מתאימות שיוצרות לכם קונפליקטים עם הבית, לכן אינני יכול לייעץ, זה לא נושא בשביל התכתבות אקראית באינטרנט, לא הבנתי גם מה המקום של האמא בתמונה, עכ"פ כדאי לפנות לייעוץ רבני מקצועי שיסייע להתמודד בלי לאבד חלילה את האמונה והשמחה בעבודת ה'. ייעוץ כזה יסייע לך להבין גם את עצמך וגם את אבא, שאני בטוח שהוא איש טוב שרוצה לעשות טוב, רק אינו יודע כיצד עושים זאת.

בשורות טובות.