לעכב תשלום שכר לגננת עד שנדון בדברים

שאלה:

שלום לרב, יש לי דיון עכשיו. המצב – שאני מתחייב לגננת סך של אלף וארבע מאות שקל לכל חודש וחודש, ובנוסף על זה גם איזו מאות שקלים לשעות נוספות שטיפלה בבן שלנו בנוסף על השעות של הגן (כמו שאיחרנו, או הוצרכנו שהוא יתאחר שם יום אחד וכדומה). בגלל סיבה צדדית, רוצים אנחנו לא לשלם את כל האלף וארבע מאות שקלים של חודש מרצ', וסך הכל שרוצים לעכב אצלינו כמו מאתיים שקל. כבר שילמנו בתחילת החודש ה1400 ועוד לא שילמנו את מה שחייבים על השעות הנוספות, סך הכל כמו שלש מאות שקל שאנחנו חייבים בשביל שעות אלו. האם יכולים אנחנו לעכב מאתייים שקל מהחוב של שלש מאות, עבור המאתיים שלדעתנו הם חייבים לנו (הולכים לדיין על זה, וכעת לא מוכרע), או צריכים לשלם את זה כי זה חוב שוודאי חייבים להם, ואז נידון בנפרד על הסך של ה1400 שרוצים בחזרה? תודה, וסליחה על האריכות.

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין משאלתך שיש לך תביעה על השכר ששילמת, ותחת זה אתה רוצה לעכב את השכר שברור שאתה חייב. יש כלל שהמוציא מחברו עליו הראיה, ולכן בע"ד שרוצה לעכב שכר עבור התביעה שיש לו נגד השני, מותר לו לעשות זאת אם בכוונתו לפנות לבית דין ולדון, ולא לעכב סתם. ולכן אם אתם מתכוונים בקרוב לדון אצל דיין מותר לך לעכב שכר עבור תביעה אחרת, עד שיפסקו את הדין. ואחר שיינתן פסק הדין תצטרכו לקיים את הפסק מיד.

בהצלחה.