אונס קרה ולא יכול ללכת לביה"כ ויש לו ספר תורה בבית

שאלה:

שלום להרב, שאלה: מי שיש לו ספר תורה בבית וקרה לו אונס גמור שאינו יכול ללכת לבית הכנסת ביום ההוא, האם יקרא בתורה שבקלף בלי ברכה, האם יוצא ידי חובתו? ומה דין של מי שיודע סופרות ויש לו קלף ויכול לכתוב הפרשיות של אותו יום עלית כהן, לוי וישראל ויקרא אותם מן הקלף בלי ברכה ובין מי שיש לו ספר תורה שעוד כותב בקלף ובאותו דוגמא לא יכל ללכת ואפשר לקרוא עד הפרת השבוע (אבל הספר עוד אינו שלם לא נגמר) האם יוצר ידי חובה בקריאה כזו מן הקלף או רק בבית הכנסת עם ברכה? תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

קריאת התורה יוצאים ידי חובה רק בציבור ולא ביחיד, ביחיד יש מעלה לקרוא את הפרשה בלא ברכה כדי להשתתף עם הרעיון של המצוה אבל אין בזה קיום של קריאת התורה ממש, משום כך אין ענין לעשות זאת מספר תורה ואפשר מחומש רגיל.

רפואה שלמה בקרוב, ושתזכה לשוב ולחבוש את ספסלי בית הכנסת.