ניקיונות לפסח למי שעובר דירה מיד אחרי החג

שאלה:

שלום! אני עוברת דירה לאחר חג הפסח ולכן מעוניינת לנקות ממש את המינימום בדירה שבה אני נמצאת היום, בכוונתנו להיות בדירתנו במהלך החג. מה המינימום שעלי לנקות ע"מ לעשות זאת כהלכה? תודה!

תשובה:

שלום וברכה

הכלל הוא שכל מקום שמכניסים בו חמץ צריך בדיקה. כלומר כל המטבח ודאי חייב בדיקה, אבל גם בחדרי הילדים מקומות שהם יכולים להגיע בארונות ובמשחקים חייבים בדיקה, לכן, אמנם נקיון האביב לא צריך לעשות, רק בדיקת חמץ, אבל על כך אין לוותר. אלא שקיימת אופציה להמנע מנקיון הארונות, אם סוגרים אותם בימי הפסח ומוכרים אותם במכירת יום י"ג בניסן, שכיון שנעשים של הגוי לפני זמן הבדיקה אין צורך לבדוק, ולפני כן מוציאים מהם את הבגדים הנצרכים לחג. בקיצור, כל מה שנוגע לחמץ יש לנקות, מה שאבק לא צריך, וניתן להפטר מבדיקה ונקיון במכירת י"ג המוקדמת.

בהצלחה