נזילה של מים שנרשמה במונה של השכן

שאלה:

אנו שכנים בבנין.
בתקופה האחרונה ביצענו כולנו תוספת בניה.
כחודשיים לאחר הבניה, נמצאה נזילה סמויה בצינורות של המים שלי, נזילה שלא ידוע באשמת מי. עד שנמצאה הנזילה נזלו הרבה מים, מה שגרר חיוב מיותר מטעם העירייה.
דא עקא, האינסטלטור שנשכר מטעם הבנין בעת הבניה כדי לחבר את הצינורות החדשים למוני המים, בלבל את הצינורות, וכך – הצינור שלי שבו היתה קיימת הנזילה, היה מחובר למונה של השכן שלי, והחיוב של העירייה הגיע אליו.
כרגע אין כל דרך לברר באשמת מי היתה הנזילה, האם זה קרה בעת הבניה, האם פועלים שעבדו בסמוך עשו חבלה בשגגה או האם הצינור היה מקולקל מלכתחילה?
השכן שהוכרח לשלם לעירייה על עודף הצריכה, תובע אותי לשלם את עודף הצריכה, למרות שברור שלא אני ביצעתי את החבלה.
השאלה היא, באופן שאין את מי לחייב עבור החבלה, האם אני צריך לשלם לשכן, על עודף הצריכה שהעירייה חייבה אותו?

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר שאם השכן שניזוק וקיבל חשבון גבוה יפנה לעירייה ויוכיח שהצינור הוחלף, יחליפו העירייה את החשבונות שלך עם החשבון שלו. ואם נכונים הדברים הרי הוברר לנו שבעל הצינור הוא שצריך לשלם על המים שזרמו עקב הפיצוץ, וממילא יוכל לגבות ישירות ממך עבור צריכת יתר שלא הייתה.

[אם יוכל להעביר אליך את החשבון הגבוהה מתברר שלמעשה החוב הוא שלך, ואתה חייב לשלם לו.]

בהצלחה.