לקרוא את המגילה יחד עם הבעל קורא?

שאלה:

שלום הרב האם שקוראים את המגילה צריך לקרוא כול מילה שקורא את המגילה אומר או פשוט להקשיב ולעקוב אחריו בלי לקרוא

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין ודאי מספיק להאזין היטב, ואם שומעים כל מילה ומילה מהבעל קורא יוצאים ידי חובה לכתחילה ובהידור, שהרי השומע כעונה. אלא שמי שיש לפניו מגילה כשרה ראוי שיקרא בלחש בפיו באופן שישמיע לאוזניו אבל לא יפריע לאחרים, כי בכך יוכל להיות בטוח שלא הפסיד אף תיבה והיה מרוכז כל הזמן. כך הורו הגרי"ש אלישיב הגר"נ קרליץ ועוד, אבל מי שאין לפניו מגילה כשרה, ודאי לא יעשה זאת, שהרי הקריאה צריכה להיות מתוך מגילה ולא מתוך ספר מודפס.