לימוד תורה בפורים / מוזיקה באבלות בפורים

שאלה:

בס"ד שלום לכבוד הרב שתי שאלות בנשוא פורים א ] האם אבל בתוך חודש לאביו ואמו מותר בשמיעת מוסיקה ושמחה בפורים ? ב] מה הגדר של ביטול תורה בפורים . האם כול היום צריך להיות משתה ושמחה ללא "התחשבות" בביטול תורה או שיש גדר של זמן שבו צריך לקיים את מצוות היום ובשאר היום ללמוד כול אחד לפי יכולתו ?.

תשובה:

שלום וברכה

אבל ביום הפורים אסור בשמיעת מוזיקה, אבל כאשר הוא הולך ממקום למקום או בבית הכנסת אינו יכול להמנע מכך, ממילא כל מה שלא נעשה במקום קביעותו או בביתו, הוא לא צריך כל היום לברוח למקומות שקטים…

ודאי שיש מצות תלמוד תורה ביום הפורים כמו בכל יום, אלא שכמו בכל חג ומועד, ממעטים בלימוד התורה כדי לקיים את מצוות היום, אפילו בערב יום כיפור מחמת המצוה לאכול כתבו כל הפוסקים שממעטים בלימוד תורה, כל שכן ביום הפורים שענינו משתה ושמחה, זאת מלבד העיסוק הרב בשאר מצוות היום, לכן חשוב מאוד לקבוע זמן ללימוד, ובפוסקים הובא שהזמן הראוי לכך הוא לפני הסעודה, ומלבד זאת לקיים את מצוות היום בשמחה.

בליל פורים אגב יש בשנים האחרונות הרבה מאוד סדריע לימוד בבתי הכנסיות.