בניה על חצר פרטית מול קומת השכן

שאלה:

האם אדם בקומה 2 מתוך 2 שיש לו בהסכמה חצר בקרקע יכול לבנות בקרקע עד קומתו שלו ?

זהו בית שאני שוקל לקנות, רק להיות ברור. ועניין זה מרכזי בשיקולי לרכושו.
זהו בניין בין 2 קומות . קרקע ו1
אני מעוניין לרכוש את הבית המוצע למכירה בקומה 1. נאמר לי (ואף מוכנים להוכיח לי)
כי לבעל הבית בקומה 1 שאני מעוניין לקנות ישנה חלקה שלו בגינה שבקומת הקרקע.
כיוון שאין גישה ישירה מקומה 1 לקרקע , הייתי מעוניין ליצור או מדרגות. או בכלל מבנה
מחבר מהקרקע עד הבית בקומה 1. חשוב לציין שאין לו חלון שפונה לחצר.
במהלך זה, אני אמנם חוצה את השכן שלי מקומת הקרקע עד אליי בקומה 1, אך אני עושה זאת
דרך השטח שלדעת כולם מוגדר שלי.
לפני שאני נכנס לרכישת בית זה בע"ה הייתי מעוניין לדעת אם מעיקר הדין יש לי זכות או לאו.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כשאתה בונה בחצר מבנה או מדרגות, אם אין לו שום חלון לצד החצר, הרי שאינך מאפיל עליו, כמו כן אינך מרחיב לו היזק ראיה לתוך ביתו. לכן איני רואה שום סיבה הלכתית שמונעת ממך לבנות בחצר הפרטית שלך.

אמנם כדאי שלפני שאתה רוכש את הדירה תסכם עם השכן שאתה רוצה לבנות, כדי שלא יגיש התנגדות בבוא העת, ויוכל לעכב עליך את בנייתך.

הרבה הצלחה.