פסיק רישא דלא ניחא ליה באיסור דרבנן במקום צער

שאלה:

שלום וברכה! נתפס לי שער הזקן ברוכסן המעיל בשבת מה מותר לעשות על מנת להשתחרר ומה אסור?

תשובה:

שלום וברכה

אם זה פסיק רישא שיתלש שיער זו אכן בעיה, אבל אם לא בטוח יתלוש ואם תנסה בעדינות יתכן שלא יתלש, יש לנסות בעדינות ולקוות שלא יתלש, ואז גם אם יתלש כיון שזה דבר שאינו מתכוין מותר.

גם במקרה שזה פסיק רישא יש לסמוך להקל בשעת צער כזו, כיון שהוא פסיק רישא דלא ניחא ליה ובמלאכה דרבנן.

על פסיק רישא באיסור דרבנן ראה מגן אברהם ס’ שיד ס”ק ה. על פסיק רישא דלא ניחא ליה באיסור דרבנן, ראה נשמת אדם כלל ל אות א, והובא במשנה ברורה סי’ שטז ס”ק ה.

הצטרף לדיון

תגובה 1