חיישן לבדיקת סוכר המוצמד לגוף – בשבת כשאין עירוב

שאלה:

שלום וברכה ! ישנו היום מכשיר חדש לבדיקה רצופה של הסוכר בדם ע"י שהוא מוצמד לעור עם מחט מיוחדת ואמור להיות מוצמד לזרוע במשך שבועיים ואז צריך להחליף אותו כי אי אפשר לקרוא את הנתונים ממנו ( הקריאת נתונים מתבצעת ע"י מכשיר נוסף שזה החולה מעבירו כנגד החיישן שמוצמד לזרוע ) השאלה האם מותר לצאת עם המוצמד לזרוע בשבת( כרמלית , ספק רה"ר) , יש להדגיש שהורדת החיישן מהזרוע מקלקלת אותו ואי אפשר להשתמש בו ועל הצד שצריך להורידו כל ע"ש אזי הקופה מממנת רק אחת לשבועיים ואם פרטי מאוד יקר.

תשובה:

שלום וברכה

ניתן לצאת בשבת עם החיישן הזה כיון שהוא צמוד לגוף עם המחט ואין חשש שיבוא להוציאו, והוא קבוע בו גם בימי החול.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' שא ס"ק פג מדברי האור זרוע לגבי עבד היוצא בחותם שלו, וכל שכן כאן, וע"ע שו"ע סי' שא סעי' כה לגבי יציאה בקמיע של מומחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בהמשך לתשובה בקשר לטילטול של החיישן הדבוק לגוף. לחיישן זה יש מכשיר נוסף דמוי טלפון הקורא את השידורים של החיישן ומדוח על גבי הצג את רמת הסוכר בכל עת. מכשיר זה אינו צמוד לגוף אלא נישא בנפרד בתיק או בכיס הבגד. ללא מכשיר זה לא ניתן לדעת את רמת הסוכר בדם.
    השאלה היא האם מותר לטלטל גם את המכשיר הנוסף למרות שאינו צמוד לגוף ?