רצה בסעודה שלישית לאחר צאת הכוכבים

שאלה:

לכבוד הרב למה עם סעודה שלישית נמשכת במוצאש אומרים רצה כיון שהתחלתי בשבת ואילו בקריאת המגילה עם אני מתחיל לפני צאת פורים ואני יודע שאני לא אספיק לגמור לפני צאת פורים אלא אחרי אני לא יברך? מקוה שהסברתי טוב…

תשובה:

שלום וברכה

ההסבר הוא פשוט מאוד. אין ספק שכאשר פורים או שבת נגמרים אז הם נגמרים… ומצוה שצריך לעשות בפורים לא ניתן לעשות לאחריה. ספציפית לגבי ברכת המזון יש הלכה מיוחדת, שכיון שהברכה היא הודיה על האכול שאכלתי בשבת עצמה, הברכה טפלה ליום השבת ואומרים בה רצה למרות שהשבת נגמרה, הברכה נגררת אחר מה שנעשה בזמן שחייב אמירת רצה.