טעימת דייסה חלבית בתוך שש שעות

שאלה:

שלום הרב, 1. אשה שאכלה מאכל בשרי וכעת מכינה עבור התינוק דייסה או מאכל חלבי- האם אסור לה לטעום ממנו? 2. אשה שטעמה מתבשיל בשרי- ללא ממשות בשר- היינו, מרק בשרי או רוטב , האם כאשר רוצה לאכול מאכל חלבי , עדיין אסור לה? ומה הדין כאשר רוצה להכין מאכל חלבי לתינוק? 3. האם נכון כאשר האדם בשרי וטעם מאכל חלבי על מנת לבדוק תיבול וכו' בלשונו ומיד פלט אותו,יש לו דין 'מטעמת' ומותר לעשות כן? בכל השאלות נוהגים כספרדים ע"פ פסקי הגר"ע יוסף זצל.

תשובה:

שלום וברכה

1. בהחלט אסור לטעום.

2. אכן נהגו שגם תבשיל שהתבשל עם בשר ממתינים לאחריו שש שעות, כמבואר בסו"ס פט. אין צורך לטעום כל מה שמגישים לתינוק, זה מתכון קבוע…

3. זו טעות, במקרה הפוך זה נכון, שאם אדם הכניס לפה מרק בשרי לדעת את טעמו ופלט בלי לבלוע, הוא לא צריך להמתין שש שעות, אבל אחרי שאכל בשר אסור לטעום חלב גם אם פולטים.

שבת שלום.