צלחת זכוכית לשימוש בשרי וחלבי

שאלה:

בסד האם מותר להשתמש בצלחת זכוכית גם לבשר וגם לחלבי? ואם השתמשו מה דינה

תשובה:

לדעת השולחן ערוך כלי זכוכית אינם בולעים ומותר להשתמש בהם לחלבי ובשרי לסירוגין ללא הכשר ודי בשטיפה יסודית במים וסבון. לגבי הכרעת הרמ”א בזה נחלקו הדעות, יש סוברים שלא החמיר אלא בפסח, ויש שסוברים שהחמיר גם לגבי בשר וחלב וכן נהגו להורות. לכן אם אתם ספרדים אין בעיה, אם אתם אשכנזים צריך לעשות הגעלה. כמובן, שגם בני ספרד לא הקילו בזה אלא בזכוכית חלקה שניתן לנקותה היטב בקלות. דין זה אמור לגבי זכוכית בלבד ולא לגבי קרמיקה וכיוצא בזה.

מקורות:

ראה שו”ע או”ח סי’ תנא ורמ”א שם, דרכי תשובה סי’ קכא סעי’ ב בדעת הרמ”א, ועל מנהג הספרדים בהרחבה בשו”ת יביע אומר ח”ד יו”ד ובחזון עובדיה הגעלה סי’ ח, וע”ע יביע אומר ח”ד או”ח סי’ מא אות ו ובשו”ת ציץ אליעזר ח”ח סי’ כ וח”ט סי’ כו.