פגיעת מתקין בצינור המרזב

שאלה:

קניתי מזגן אצל חנות מוכרת והם שלחו לי מתקין. ושילמתי למתקין בנפרד. המתקין פגע בצינור של המרזב. ולא הודיע לי על כך. אלא סתם סתימה חיצונית. הדרך לתקן באופן המקצועי ומועיל הוא על ידי קידוח בקיר לכל אורך איזור הפגיעה והחלפת הצינור באותו מקום. למעשה אין לי פרטים על המתקין. ורציתי לדעת האם החנות אחראית על זה? יש לציין שעכשיו חבר שלי שאל אותם אם הם לוקחים אחריות על ההתקנה והם אמרו שיש שנה אחריות.

תשובה:

שלום וברכה,

אין תשובה מוגדרת לשאלתך. יש מוכרים מזגנים בלבד וההתקנה על אחריות המתקין בלבד. ויש רשתות שמוכרים את המזגן ומביאים מתקין מטעמם, ונוטלים אחריות על ההתקנה – כשירות טוב ללקוחות. חנות שמודיעה שהאחריות עליהם, ברור שהאחריות מחייבת. ולכן כדאי שתפנה לחנות שקנית את המזגנים ותספר להם שהמתקין ביצע לך נזק בתהליך ההתקנה. וכמו שאמרת שהם לוקחים אחריות, ובודאי ידאגו לך.

בהצלחה.