מריבה בבית הכנסת

שאלה:

רב של בית כנסת שהחליט לא להוציא ספר תורה בשבת כי רצה שהחבר שלו רק הוא יקרא. בעקבות זה אחרי שעתיים וחצי אנשים הלכו הביתה ללא קריאת ספר תורה מה הדין של אחד כזה

תשובה:

אני בטוח שיש שני צדדים למטבע, וגם לרב יש נימוקים וטענות שלא כל כך הוזכרו בשאלתך… דבר כזה יש לדון בפני בית דין בנוכחות שני הצדדים ואז פתאום מגלים שיש כאן ויכוח שלם וישן ומורכב ולא כל כך ברור מי צודק…

לכן אסור לעשות מריבה ובודאי חלילה חלילה לפגוע בתלמידי חכמים, אלא רק במנוחה ובכבוד לדון בבעיה שהתעוררה ולהגיע לפתרון על ידי בורר מוסכם.

בהצלחה