כמה ישלם אחד לחבירו עבור החשכת דירתו וביצוע עבודות בביתו למשך כמה ימים?

שאלה:

בס"ד אני גר בקומה 2 יש לי דירה של 52 מטר מעלי גר שכני היקר והוא רוצה להוציא מטר וחצי מעל הסלון והחדר שינה וזה מחשיך את כל הדירה כי הוא בונה לכל האורך ברוחב מטר וחצי וכדי לבצע את העבודות הוא נכנס לדירה שלי ולהוציא רלסים מהגג שלי יש את זמן העבודות ואת הלכלוך וכו וגם זה מחשיך את הבית שלי לאחר העבודות ואנחנו רוצים לסכם את כל הנ"ל בדרך שלום וע"פ תורה השאלה הוא כמה הוא צריך לתת לי עבור העבודות, וכן אולי זה מחליש את הדירה ולאחמ"כ עבור זה שהדירה ניהיה חשוך ??? תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

פיצוי עבור העבודות לא ניתן לדרוש תשלום, מאחר וזה דרך העולם שבשעת בנייה יש הפרעות של רעש ולכלוך, ואין זו עילה למנוע את הבונה, ולכן אין סיבה לפצות על כך. יש להתנות שהבנייה תהיה מוגבלת לזמן ולא תימשך זמן רב.

לגבי טענת החשכת הדירה, אם לפי הלכה או מנהג יש מקום לעכב בעדו, ואתה מסכים לוותר, זכותך לדרוש פיצוי כספי על כך. את גובה הפיצוי תחליט אתה – אבל שיהיה פיצוי הוגן לשתי הצדדים. אם לפי הלכה אין סיבה לעכב עליו, אין סיבה לדרוש פיצוי כספי על כך.

בהצלחה.