הפרת זכויות יוצרים כאין איסור מצד החוק

שאלה:

באחת מתשובותיכם הבאתם שבחוק זכויות יוצרים “אין שום חיוב להחמיר יותר מאשר החוק שמקנה זכויות יוצרים ליוצר” – לא הבנתי למה, הלא אם יש בעלות נמצא שהוא משתמש ברעיון של היוצר, ודינא דמלכותא אינו מבטל דין תורה שגזל עכו”ם אסור.

תשובה:

שלום וברכה,

האיסור של הפרת זכויות יוצרים מתחילה מהחוק שקבע כמהג הסוחרים. ולכן אין לנו לאסור מעבר למה שהחוק אוסר. ובמקרה שהחוק מתיר, לא חשב לגזל כלל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בהרחבה כאן