מציאה של עגלה

שאלה:

שלום הרב
אשתי התארחה אצל אחותה בבית בשעות הצהוריים הבת שלי בת שנתיים ראתה עגלה בחדר שיחקה איתה ולקחה אותה לבית שרצינו להחזיר לאחותה היא אומרת שזה בכלל עגלה שהיתה זרוקה בגן אצלנו ביישוב והיא לא יודעת של מי זה
מה צריך לעשות להכריז אבידה על העגלה או להחזיר את זה לאחותה זה מספיק ?
2. רציתי לדעת בשבת אם יש דבק על הכפתור שמדליק את האור בשבת וכאשר פותחים וסוגרים את הדלק של המקרר זה גורם לכך שהדבק על הכפתור נדבק ושפותחים הדבק שוב נפתח
בגלל שהדבק על הכפתור אז בדיוק במקום של הכפתור יש מרווח של אוויר כמו בועה בדבק סלוטפ ?

תשובה:

שלום וברכה,

  1. אם יש סימן בעגלה, יש להכריז עליה. אם אין סימן על העגלה, הרי העגלה של המוצא. אם אחות אשתך מצאה את העגלה והכניסה אותה לביתה, היא זכתה בעגלה. ואם אינה מעוניינת בעגלה, הרי העגלה שלכם. אם הגינה הוא מקום שרובם נוכרים, אין צריך להכריז אפילו אם יש סימן בעגלה.
  2. אין שום בעיה אם הדבק מתרופף, העיקר שלא ידלק ויכבה הנורה של המקרר.

בהצלחה.