בכייה בפורים

שאלה:

שלום,שאלתי: במידה ואדם בשעה שקורא תהילים,ביום פורים,ונופלת עליו בכייה מתוך תחושת ריחוקו מהשם יתברך – האם יש בכך איסור כלדהוא?

תשובה:

שלום וברכה

בכי של כיסופין ורצון להתחזק אינו אסור, והוא גם לא סותר שמחה, ולפעמים להיפך, בזה האדם מרגיש פתאום את השמחה הכי גדולה, שהרי זכות עצומה היא להכסף לבורא עולם, רוב בני האדם לא זוכים לכך… אבל בכי של יאוש וצער לא טוב לא בפורים ולא בשאר ימי השנה.

בהצלחה רבה ושיתקבלו התפילות, יום הפורים הוא יום מסוגל מאוד לתפילות וטוב אתה עושה שמנצל זאת!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בודאי. הרמ”א בסי’ רפח סעי’ א כתב, שמי שיש לו עונג אם יבכה, שעל ידי כך צערו מתפוגג רשאי לבכות בשבת, וכן כתב באליה רבה שם, אולם הט”ז שם כתב שדין זה אמור רק לגבי דמעות של כיסופין ודבקות ולא בדמעות של צער שזה אסור. ובאמת ידוע מגדולי ישראל שכבשו צערם בשבת באופן מפליא ביותר [המעשה הידוע בסבא מסלבודקא שבנו נפטר בערב שמחת תורה, וכן ברבי מפיאסצנא שבנו נרצח בערב שמחת תורה ועוד ועוד], וכל מיש נמנע ומצליח לשמוח בשבת בלא בכי הנובע מצער, תבוא עליו הברכה.