מוקף בן יומו בטבריה

שאלה:

שמעתי את המגילה ביום ובלילה בבני ברק .וביום הפורים שהשנה זה יום חמישי נסעתי לטבריה והגעתי לשם בלילה .האם יש לי חובת קריאת מגילה ? תודה מיכאל

תשובה:

שלום וברכה

  1. ערים שהם ספק מוקפות חומה אין בהם דין של מוקף בן יומו, למרות שבני אותה העיר כן קוראים מספק בלא ברכה גם ביום ט”ו. ראה פרי מגדים תרפח מ”ז ס”ק ו שיש כאן ספק ספיקא, שכן יש דעות שמי שחגג בי”ד לא חוגג שוב בט”ו.