קדיש דרבנן לעילוי נשמה

שאלה:

האם מותר לומר קדיש דרבנן אחרי שיעור תורה לעילוי נשמת אמי ז"ל למרות שמדובר ביום לפני היארצייט (יום האזכרה)? ומה הדין תפילה לעילוי נשמה ולגבי א-ל מלא רחמים אחרי לימוד מסוג זה? האם יש בנושא זה הבדל בין אשכנזים לספרדים?

תשובה:

שלום וברכה

מותר בהחלט, אגב כל השנה אין איסור לומר קדיש כזה לעילוי נשמת ההורים, אלא שנוהגים בדרך כלל להשאיר את הזכות הזו לאבלים שנזקקים לכך.

לא נהגו לעשות הזכרת נשמות שלא ביום היארצייט.

בשורות טובות.