פרטי הדין של בכור נוטל פי שניים

שאלה:

כיצד מקיימים דין בכור נוטל פי שניים? אחים חלוקים ושונאים אבא עדיין חי ורבים על המשק כיצד לנהוג

תשובה:

שלום וברכה,

התורה זיכתה את בכור שיקבל פי שניים בחלק האב. דהיינו שאם יש שלושה אחים מחלקים את הירושה לארבע, הבכור מקבל שתי חלקים ושאר האחרים כל אחד מקבל חלק אחד. על חלק האם אינו מקבל פי שניים. כמו כן הזכות ניתנה דווקא על נכסים שנמצאים בזמן פטירת האב. אבל חובות שחייבים לאב לא זכאי הבכור לקבל פי שניים. אלא מקבל בשווה עם כולם. יש פרטי דינים נוספים על דיני בכור.

חבל שיש מריבות ועוד בחיי האב. מומלץ שהאבא יכתוב צוואה מסודרת, כדי למנוע מריבות וקטטות.

בהצלחה.

מקורות:

פרטי הדין של בכור – ראה שו"ע חו"מ סימן רעח.