לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נותן טעם לפגם

שאלה:

שלום וברכה, ב"ה אני מתחזק בשנים האחרונות ויש לי שאלה בנוגע לכשרות שתמיד מטרידה אותי. אנחנו קונים בבית עופות/בשר כשרים ומהודרים, אבל אני רוצה לצאת מנקודת הנחה, שנגיד וקרה מקרה ובחלק מהמקרים היה בעיה בעופות/בשר. שאלה ראשונה, נגיד והסיר שבשלו בו את העוף נטרף כתוצאה מעוף טרף, עכשיו כל מה שיבשלו בסיר בפעמים הבאות גם נחשב טרף? וכל המאכלים הבאים שניאכלו בסיר הם טרפים? ואם כן, מברכים על המאכל שהיה בסיר? מותר לברך? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, אם אתם קונים מכשרות מהודרת אין מה לחשוש, הכל בחזקת כשרות מלאה.

אבל גם אם חלילה היתה בעיה, כל טעם טרף שנבלע בכלים, לאחר 24 שעות נחשב טעם פגום שאינו אוסר את המאכלים הבאים שיתבשלו באותו הכלי [רק לכתחילה אסרו חכמים לבשל בכלי שנעשה טרף אף שהוא כבר נותן טעם לפגם, כדי שלא יטעו וישתמשו גם בכלי שבלע טעם טרף לפני פחות מ24 שעות].

ערב טוב.